PIO I PEPE, NAJLJEPŠA SLIKOVNICA NA SVIJETU

Ima čuda u Skalama do Sunca. Ta galerija i radionica možda je najviše od svega knjižnica. Tu se može opasno zaglibiti ako se otvore korice kakve slikovnice ili grafičke novele. Pogotovo ako se radi o nedavno otisnutoj, neobičnoj slikovnici Pio i Pepe, Ako nije onda je... Ne vjerujete da je najljepša na svijetu? Pogledajte što misle čitatelji: http://pioipepe.com/

tonka i pio-7b4723c535d158690eb4b7db8b22148e.jpg

Kopiramo i pastamo: riječi pulskih dječaka Pia i Pepeta zapisao je njihov tata Mauricio Ferlin. Ukupno četrdeset prizora na osnovi tih zapisa zamislio je i naslikao Danijel Žeželj, a slikovnicu je složio i oblikovao Stanislav Habjan. Izdanje knjige u proljeće 2013. zajednički su ostvarili umjetnička radionica Petikat iz Zagreba, udruga Sa(n)jam knjige iz Pule - i svi prijatelji koji su slikovnicu kupili 'na neviđeno'.

O, pa to je najljepša slikovnica za svijetu! Svi smo se zaljubili u male dječake.
- Olja Savičević Ivančević

Tu bi slikovnicu trebalo držati u apotekama - kao najbolji antidepresiv. Kakav Prozac i slična sranja.
- Davor Mindoljević

Evo zašto je ova slikovnica kao klavir: bijele tipke klavira njezin su papir, a crne su Pio, Pepe, Mauricio, Danijel i Stanislav. Te crne tipke sviraju najšareniju i najtopliju pentatonsku melodiju koju ste čuli.
- Tomislav Torjanac

Knjižica je divna. Već sam je online listala djelomično al ovo s papirima je pravi užitak. Ta dječja jednostavnost i iskrenost zapravo su više kao podsjetnik za nas odrasle nego za djecu jer ona ionako sve to znaju. Mali konceptualni umjetnici, a još ni ne znaju što je to :)
- Marija Borovičkić

Beše maj kad Pio i Pepe dobiše u Beogradu aplauz na otvorenoj sceni.
- Petar Miučin

Hura, stigli su! Divno i prekrasno. Ja imam Maxa koji ima pet godina i jako mi je bliska tema... Strašno ste me razveselili i nadam se da će takvih knjiga biti još.
- Gruša Bauman

Pio i Pepe natjeravaju golubove i grlice, žute im se sunčani osmijesi. Držat ću ih na oku, duboko u šarenici.
- Ivana Miloš