BORIS CVJETANOVIĆ

Jedan od najcijenjenijih hrvatskih fotografa, autor čiji se radovi nalaze u mnogim galerijskim, muzejskim i privatnim zbirkama. Izlagao je na brojim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu (od Japana do Australije), a godine 2003. nastupio je kao predstavnik Hrvatske na 50-tom venecijanskom bijenalu.
2012-5fd2a6647eefb31db6128ac6e3460686.jpg
Dobitnik je više strukovnih nagrada, među kojima je i Nikonova nagrada na tokijskom međunarodnom Photo-Biennalu, gdje je uvršten među 14 najboljih svjetskih fotografa. Uz to, gospodin Cvjetanović vrstan je profesionalni dokumentarist umjetnosti te, s obzirom na znatiželju, sklonost druženju, suradnjama i pomaganju umjetnicima svih fela i uzrasta, vjerojatno je danas najkompetentniji poznavatelj suvremene hrvatske umjetnosti uopće. Također, izvanredni je profesor fotografije na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti, a treba li rastaviti motor kakvog mopeda ili čamca i potom ga opet sastaviti bez gubitka ili viška dijelova - on će i to znati obaviti majstorski. 
Premda je rođen i školovan u Zagrebu, porijeklo s Pelješca i redoviti duži boravci u Žuljani (kuća do mora, barka, vrša, ronjenje, ljubav spram dokolice te ponajviše druženje s dragim mu ljudima) određuju Borisov svjetonazor i ponašanje do te mjere da će svatko, i bez informacije o veličini stopala, prepoznati u njemu pravog morskog čovika. Sve to čini ga najboljim mogućim izborom za prvog autora u povijesti izlagačkog programa staronovaljske galerije Skale do Sunca - i hvala mu na tome.